Jorg en Ulfar Viking Hiking

Viking Hiking

Het is winter en een mooie tijd om je Viking-outfit aan een gedegen test te onderwerpen. Bij Vandrarna doen we niet alleen aan het uitbeelden van de Vikingtijd maar ook aan een stukje herleving. Wij noemen het “Viking-reliving”.

Dus op een stormachtige dag (windkracht 6) eind januari trokken we de stoute (Viking) schoenen aan en zijn we in volle outfit het bos ingetrokken.

Met volledige viking-outfit het bos in

We hadden maar een paar kleine luxe artikelen mee; fles mede, flesje whisky, en een jagerspannetje (omdat die net nieuw was en te leuk om niet mee te nemen ;-). Verder wel wat te eten mee genomen omdat in de Nederlandse bossen niet heel veel voor handen is.

Na een klein uurtje lopen hebben we een mooie afgelegen plek gevonden om ons kamp op te maken. Tussen twee ongevallen dennen hebben we een afdakje gemaakt als bescherming tegen regen en wind.

We hebben alleen hout gebruikt van ongevallen bomen. Omdat er heel veel gevallen dennenbomen lagen was er genoeg brandstof voorhanden om een mooi vuurtje te maken.

Tijdens het opbouwen begon het te regenen en hebben we snel het vuur aangelegd, helaas hadden we daar iets beter over na moeten denken….we zaten vol in de rook en na een uurtje rook happen hebben we besloten het vuur te verplaatsen.

Mede mokje en vuurtje

Om te slapen hadden we een koeienhuid mee voor de eerste onderlaag. Eerst een hoop bladeren bij elkaar geraapt om onder de huid te leggen, ligt net even wat comfortabelbeler. Op de koeienhuid een paar schapenvachten en als laatste een wollen deken. Na het nuttigen van vers gebakken worstjes en speklapjes ondersteund met zelf gebrouwen mede en een goed glas whisky, hebben we prima geslapen en zijn droog de nacht doorgekomen.

En dan…… koffie…. inpakken en weer richting huis.

Jorg als Hiking Viking

Theo als Hiking Viking

Dat was een leuk avontuur en zeker voor herhaling vatbaar. Onze draagsystemen mogen nog wel wat verbeterd worden. Dat hebben we dan weer geleerd op deze trip.

Vandrarna uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *