Vikingdagen 2017 Den Oever

In het weekend van 9 en 10 september 2017 waren weer de jaarlijkse Vikingdagen in Den Oever Noord Holland. Vandrarna, rondtrekkende Vikingen, waren ook weer van de partij.

Viking kampement opbouwen

Vrijdag aan het einde van de middag hebben we het kamp gemaakt. Vorig jaar stonden we hier nog met een doek en een paar stokken, nu hebben we een heuse Vikingtent bij ons. De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om onze eigen tent te bouwen en dit weekend is de vuurdoop.

Helaas waren er minder Vikingen dan verwacht, een aantal groepen moesten afzeggen en anderen durfden de slechte weersvoorspellingen niet aan. Gelukkig viel het slechte weer heel erg mee en hebben we er met z’n allen 2 geweldige dagen van kunnen maken.

Een paar video beelden

Vikingschildjes

Tijdens de 2017 editie hebben wij voor het eerst het Vikingschildje schilderen geïntroduceerd, voor € 5,- konden de kinderen naar hartenlust een eigen Vikingschild beschilderen. Dat werd door veel kinderen met veel plezier en wat geklieder 😉 gedaan. Dit gaan we zeker nog veel vaker doen!

Onze Vikingtent heeft het perfect gedaan en Weer en wind doorstaan. Wij hebben heerlijk droog kunnen slapen. De tent stond als een huis, woehoe!!

In 2018 zijn er weer Vikingdagen op 8 en 9 september. Kom gezellig langs en maak een praatje met de Vikingen en komt te weten hoe het er aan toe ging in de vroege middeleeuwen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Vikinginformatiecentrum. Zien we jullie daar?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *