Vikingdagen Den Oever Noord Holland 2016

Ieder jaar (sinds 2007) organiseert het Viking Informatie Centrum  (VIC) in Den Oever de Vikingdagen. Tijdens de Vikingdagen is het VIC gratis toegankelijk en is er de mogelijkheid om te kijken hoe de vikingen leefde in het kampement. Dit jaar (2016) vielen de Vikingdagen in het weekend van 3 en 4 september. 

Voor Vandrarna was dit de eerste keer als deelneemer. Speciaal voor dit weekend hebben we zelf een tarp gemaakt (luifel). Door 4 lakens aan elkaar te stikken en te impregneren wisten we een redelijk waterafstotend onderdak te maken. De luifelstokken hebben we bij elkaar verzameld op verschillende vakantie trips in Zweden en Denemarken. Door de lakens te voorzien van een aantal zeil-ogen konden we het geheel mooi strak zetten. Helaas was het weer niet heel erg meewerkend en bleek de tarp dan ook niet waterdicht en windbestendig..

Ondanks het noodweer van zaterdagnacht hebben we een super weekend gehad en zijn volgend jaar zeker weer van de partij alleen dan wel met een knappe waterdichte tent 🙂

We hebben vrijdag avond het vuurtje aangestoken zondagmiddag weer gedoofd…we zaten er behagelijk bij.

De Vikingdagen in Den Oever is een klein maar zeer goed georganiseerd evenement. Als deelneemer wordt je vriendelijk ontvangen en heel goed verzorgd met ontbijt, lunch en drinken gedurende de hele dag.  Op naar 9 en 10 september 2017!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *